Constitució del nou consistori

2019-07-03 00:00:00

El dissabte 15 de juny va tenir lloc la constitució del nou consistori de la legislatura 2019-23, amb els grups Junts per Catalunya Font-rubí i Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal. Xavier Lluch i Llopart va ser escollit alcalde-president de l’Ajuntament de Font-rubí.

L'acte es va iniciar amb la formació de la mesa d'edat formada pel regidor de més edat, Sebastià Moya, i pel de menys edat, Martí Càlix. A continuació, tots els regidors/es van prometre el seu càrrec amb la fórmula establerta per la llei espanyola. Com ha passat a molts municipis de Catalunya, els regidors/es hi van afegir l'expressió per "imperatiu legal", però també moltes altres motivacions com el suport als presos i preses polítiques i als exiliats i exiliades, treballar per una Catalunya prospera i lliure, amb lleialtat al President de la Generalitat de Catalunya, per la república catalana, etc.

Tot seguit, es va procedir a la votació per escollir l’alcalde amb el resultat previst de: 6 vots per a Xavier Lluch i 3 vots per a Josep M. Sala. El president de la mesa d'edat, va lliurar el bastó municipal i va proclamà alcalde al Sr. Xavier Lluch.

Un cop investit, l'alcalde va fer un discurs en què va començar amb agraïments a tots els veïns que van anar a votar, a tots els treballadors de la corporació per la gran feina que fan i al grup de Junts per Catalunya pel suport que ha rebut. Va fer una menció a tot el voluntariat del municipi per la seva gran tasca que fan i que l'ajuntament els ha d'acompanyar i també mantenir la cohesió social. També va renovar el compromís amb Catalunya i amb el President de la Generalitat per ser-hi quan se'ls reclami. Continuà dient que les campanyes electorals ja s'han acabat i ara toca treballar tots junts per a Font-rubí. Va acabar amb un emocionat agraïment a la seva família.

Text: El Montònec.

Imatges i vídeos

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: '02-08-2019 16:29